Az online nyerőgépezés felelőssége

Az online nyerőgépezés felelőssége

2014-08-21 21:34:17 -

Játszik Ön online nyerőgépeken? Hallott már arról, hogy valaki játékfüggővé vált? Azt gondolja, hogy ez Önnel nem történhet meg? Olvassa el cikkünket!

A nyerőgépekkel való játszás miatti függőség

A nyerőgépekkel való játékfüggőség, olyan mint az összes többi. Sokaknak van alkohol, drog, szex, cigaretta, videojáték vagy számos más függőségük. Ezek közé tartoznak a számítógépes játékok és az online szerencsejátékok is.

A mentálisan instabil személyek sokkal könnyebben válnak függőkké. De még az erőseket is maga alá gyűrheti néhány az életükben előforduló nehéz helyzet. Amikor valaki depresszióssá válik, el kell kerülnie minden csábítást, amelynek nem tud ellenállni. Soha ne játsszon amikor fáradt, amikor személyes problémái vannak vagy ha alkohol, illetve más kábító hatású szer hatása alatt áll.

Az online szerencsejáték függőség kialakulásának megelőzése

Minden kaszinó és online szerencsejáték oldal számos a függőséget megelőzni hivatott eszközt kínál. Ezek egy a játékot korlátozó készletet jelentenek. De csakis a játékoson múlik, hogy használja-e ezeket a korlátozásokat saját játékidejére. Gondolkodjon el ezen, mielőtt játszani kezd.

A veszteség korlátozása

Ön dönti el, hogy a játék során mennyit hajlandó veszíteni. Ennek az összegnek olyan mértékűnek kell lennie, ami még nem veszélyezteti a családja költségvetését vagy a megtakarításait. Ennek a határnak a beállítása után, a kaszinó rendszere megakadályozza, hogy ennél többet bukjon.

A játékidő korlátozása

Számos kaszinó kínál lehetőséget arra, hogy Ön korlátozza a játékkal töltött időt. Így nem kell elhanyagolnia munkáját, barátait és családját a hosszú játékkal töltött idő miatt.

Hogyan ismerhetem fel, hogy a játékomból függővé lettem?

Sok online elérhető teszt áll a rendelkezésére, melyek elemzik a nyerőgépezéssel kapcsolatos függőségének mértékét. Bár, egyszerűen a következő kérdéseket is megválaszolhatja:

  • Többet költök a szerencsejátékra, mint amennyit szórakozásra költhetnék?
  • Próbálom a veszteségeket visszanyerni oly módon, hogy tovább játszom?
  • A szerencsejátékkal kívánom megoldani az anyagi helyzetemet?
  • Szerencsejátékozom akkor is amikor dolgoznom kellene?
  • Szívesebben szerencsejátékozom, mint hogy a barátaimmal találkoznék?
  • Több időt töltök a szerencsejátékkal, mint a családommal?
  • Félreteszem a problémák megoldását és inkább nyerőgépezem helyette?
  • Megpróbálom feldobni magam egy kis játékkal, ha rossz a kedvem vagy depressziós vagyok? Játszom amikor fáradt vagyok?
  • Keverem a szerencsejátékkal az alkoholt és a drogokat?
  • Hosszabban játszom, mint eredetileg terveztem?

Ha IGEN választ adott egy vagy több kérdésre, ez a függőségének első jele. Ne becsülje alá!

Szerencsejáték függő vagyok? Mit tegyek?

Ha képes felismerni függőségét, ez az első fontos lépés a probléma megoldása felé. A következő lépéshez hozzá tartozik, hogy átmenetileg blokkolja szerencsejáték számláit, vagy legalább állítsa be a szükséges limiteket.

Ritkán tudja ezt valaki egymaga végigvinni. Az egyik lehetőség az, hogy beszél a családjával és együtt oldják meg ezt a problémát. Ha fél családja reakciójától, kérje egy pszichológus segítségét, vagy lépjen kapcsolatba anonim támogatóközpontokkal. A következő hivatkozások a segítségére lehetnek:

Bízunk benne, hogy a játék mindig örömére szolgál.

Próbáljon ki egy kedvenc játékot ingyen
A Night in Paris Nyerőgép Betsoft Játszik
Book of Ra Deluxe Nyerőgép Novomatic Játszik
Book of Secrets Nyerőgép SYNOT Games Játszik