Nyerővonalak a játékgépen

Nyerővonalak a játékgépen

2019-08-19 14:35:59 -

A tökéletes játékélményt megannyi tényező befolyásolja. Máshogy érzékeljük azokat a játékokat, amelyek eltérnek grafikai megvalósításukban, tematikájukban vagy az RTP nagyságában. Ha igazán teljes értékű játékot szeretnél, összpontosítanod kellene a játék egy másik aspektusára, amelyek a nyerővonalak. Mennyi nyerővonalon kellene játszani és hogyan tudod őket kihasználni a legjobban?

Mik is a nyerővonalak?

A nyerővonalak képzeletbeli vonalak, amelyek hosszában metszik a játékgépet. Haladhatnak párhuzamosan vagy kanyargósan. A nyerővonal kezdete és vége rendszerint pontokkal vagy számokkal van jelölve a játékgép mindkét oldalán. Az egyes vonalak gyakran színükkel vannak megkülönböztetve egymástól, hogy a játékosok könnyebben eligazodjanak a játékmezőn.

A játékgép nyerővonalai képezik a „siker felé vezető utat”. Ha a szimbólumok nyerő kombinációja ezen az „úton” találja magát, nyeremény vár rád. A nyerő szimbólumok nem kell, hogy az egész vonalon megjelenjenek. Mindegyik játékgépnek a leírásában fel van tüntetve a szimbólumok minimális mennyisége, amely nyerő kombinációt alkot. A nyerővonalak többségükben balról jobbra érvényesülnek, de vannak, amelyek kétirányúan is érvényesek.

A nyerővonalak típusai

Fix nyerővonalak

A fix nyerővonalas játékgépeknél a nyerővonalak előre meg vannak határozva, és azok mennyiségét semmilyen módon nem lehetséges beállítani, csökkenteni vagy növelni. A játékosok tehát nem találgathatnak, és mindannyian ugyanannyi nyerővonallal játszanak. Egyesek számára az ilyen típusú játékgép előnyt jelent, mivel nem kell, hogy a különböző játékmódokon agyaljanak.

Fix nyerővonalakat találunk például a Book of Secrets, Butterfly Staxx, Joker Pro, vagy a Jimi Hendrix játékgépeknél.

Választható nyerővonalak

A választható nyerővonalak lehetővé teszik kiválasztani a játékosnak, hogy mennyi vonallal szeretne játszani. Mindegyik játék esetén adott a nyerővonalak minimális és maximális száma. Érvényes, hogy minél több aktív nyerővonallal játszol, annál nagyobb a hengerek egy forgatásának tétje. Hasonlóan növekszik a nyerő kombinációk esélye is.

A nyerővonalak számát beállíthatod az olyan játékgépeknél, mint pl. a Retro Reels Extreme Heat, Dizzy Hot, vagy a 300 Shields a NextGen Gaming-től.

Nyerővonalmentes játékgépek

A játékgépek speciális típusa a nyerővonalmentes játékgép. A nyeremények az egyes hengereken kiforgatott nyerő kombinációk alapján kerülnek kifizetésre. Lényegében ezek a játékgépek rendelkeznek a legnagyobb mennyiségű nyerővonallal, már ami a hengereket és a vonalakat illeti.

Nyerővonalmentes játékgépnek számít pl. a Fruit Awards 4 hengeres játékgép (81 lehetőség a nyerésre), Twin Spin 5 hengeres játékgép (243 lehetőség a nyerésre), vagy a Vampire Bride 4 hengeres és 4 vonalas játékgép 256 lehetőséggel a nyerésre.

Nem szokványos játékgépek

Léteznek olyan nem szokványos kivitelezésű játékgépek is, amelyeknél a szimbólumok nem a hengereken forognak, hanem a játékmezőre kerülnek feltöltésre. Ilyen játékgép például a Germinator vagy az Emoji Planet. A nyerő kombinációkat az egymás mellett elhelyezkedő szimbólumok alkotják bárhol a játékmezőn, amelyek nem szokványos bónuszokkal vannak kiegészítve.

Mennyi nyerővonalat kellene beállítanod?

Az aktivált nyerővonalak esetében nem létezik egy univerzálisan ideális mennyiség. Minden a játékstílusodtól és az elvárásaidtól függ. Az aktivált vonalak ideális mennyisége függ:

  • A játékra szánt költségvetésedtől
  • Játékstílusodtól, hogy alkalmi vagy gyakorlott játékos vagy-e
  • Tétektől, amelyeket egy forgatásra akarsz megtenni
  • A játékgép egyéb lehetőségeitől, például a legtöbb jackpotért csak a nyerővonalak maximális száma esetén lehet játszani

A nyerővonalak száma tehát attól kell, hogy függjön, milyen játékgéppel játszol és milyen téteket teszel meg. Nem ajánlott aktiválni a nyerővonalak maximális számát maximális tétekkel kombinálva, ha csak nemrég kezdtél bele a játékba. Ezt csak a gyakorlott VIP játékosok engedhetik meg maguknak.

Játssz úgy, hogy közben szórakozol

A nyerővonalak számát a felelősségteljes játék szabályai alapján kellene kiválasztanod. Bár nagyobb mennyiségű nyerővonallal gyakrabban nyerhetsz, nagyon könnyen előfordulhat az is, hogy a költségvetésedet hamar lenullázod.

Ha szeretnéd letesztelni, hogy milyen mennyiségű nyerővonal az, amely a legjobban megfelel neked, nem kell azonnal valós pénzért játszanod. Próbáld ki az online játékgépeket ingyenesen. A szórakozásból történő játék során kipróbálhatod, hogy jobban élvezed-e a játékot minimális számú nyerővonallal, vagy megjátszod a maximumot, netán az arany középutat választod. Emlékezz azonban arra, hogy a játékgépek nem csak a nagy nyereményekről szólnak, hanem sokkal inkább a kellemes szórakozásról.

Próbáljon ki egy kedvenc játékot ingyen
A Night in Paris Nyerőgép Betsoft Játszik
Book of Ra Deluxe Nyerőgép Novomatic Játszik
Book of Secrets Nyerőgép SYNOT Games Játszik