Bónuszok és a játékgépek bónusz játékai

Bónuszok és a játékgépek bónusz játékai

2019-02-26 00:00:00 - Braňo "Ace"

Több olyan online játékgép létezik, amelyeknél a készítők előtérbe helyezték a vizuális megvalósítást és az alap játékban elérhető magasabb nyereményeket. Amennyiben a játék bónuszai silányak, úgy nem valószínű, hogy felkapottá válik majd a játék. Hiszen emlékezz csak vissza a kedvenc játékaidra és utána magad is láthatod, mi az ami igazán megfogott téged bennük. A képzeletbeli ranglistán a bónuszok valószínűleg igen magas helyen vannak.

Online játékgépekből manapság már több ezer fajta van a piacon, de a bónuszok típusairól ez már nehezen elmondható. Ezért mi és a játékosok is a legjobban értékeljük azon alkotók egyediségét és kreativitását, akik valamilyen újdonsággal tudnak előrukkolni ezen a területen.

Ha azonban megmaradunk a közkedvelt klasszikusoknál, elsősorban a következő bónuszokról beszélhetünk:

Wild szimbólum

A legklasszikusabb bónusz, amely a jelenlegi játékgépek szinte mindegyikében megtalálható. Ennek alapköve a speciális szimbólum, amely a kezdeti játék esetén dzsókerként működik. Ez azt jelenti, hogy ha a nyerő sorban már csak egy szimbólum hiányzik és annak helyén éppen egy Wild szimbólum található, a játékgép a sort teljesnek értékeli ki és átfizeti a nyereményt, amelyhez néha még egy kis pluszt is ad a Wild szimbólumokért.

Terjeszkedő wild szimbólum

A Wild szimbólum egy speciális típusa, amely hasonló alapon működik mint a klasszikus Wild. Különlegessége abban rejlik, hogy ha a játékmezőn valahol megjelenik, elkezd terjedni. Ezt azt jelenti, hogy a környezetében mindenfelé terjed, így további nyerő sorokat is eredményezhet.

Scatter szimbólum

A másik örökzöld klasszikus és a Wild szimbólum rettenthetetlen társa. Egyike azon speciális szimbólumoknak, amelyek szinte mindegyik játékban megjelennek. A bónusz játékok indítása legtöbbször pont ehhez a szimbólumhoz kötött. Elég háromszor kiforgatni bárhol a játékmezőn és már kezdődhet is a bónusz kör. Természetesen működhet önmagában is, úgy, hogy a kiforgatása után valamilyen szép összeget lehet vele megnyerni.

Free Spin-ek

Vitatható, hogy létezik-e a játékosok között népszerűbb bónusz mint az ingyen forgatás lehetősége. A freespin-ek gyorsak, egyszerűek, nagylelkűek és nem kerülnek egy centedbe sem. Kívánhatunk még ennél többet? Nem. Amennyiben előjönnek, úgy élvezd ki azokat. Ha a készítők annyira nagylelkűek voltak, hogy a kiforgatásuk során lehetővé tesznek más bónuszokat is kiforgatni, az már a tökéletességgel egyenlő. Egyetlen hátulütőjük, hogy nagyon kevés van belőlük.

Szorzó

A szorzó működésének több módja is van. Legtöbbször azonban olyan funkcióról van szó, amely a végleges nyereményt egy adott értékkel szorozza meg (x3, x5, x9 vagy x15). Ez a bónusz leggyakrabban attól függ, hogyan tudod összekapcsolni a nyereményeket. Legelterjedtebb azokban a játékokban, amelyekben nem tárcsák forognak, hanem kövek esnek, amelyek nyerő kombináció esetén felrobbannak. Ebben az esetben minden robbanás során növekszik a szorzó értéke. A nyeremény szorzója azonban több dologtól is függhet, például a bónuszoktól, freespin-ektől stb. A kreatív alkotók ezzel a bónusszal nagyon jól el tudnak játszadozni, így a nagy nyereményekhez vezető kalandozások nagyon érdekes tárházát tudják létrehozni.

Click and Pick

Ez a bónusz gyakran kapcsolódik más bónuszokhoz (leggyakrabban talán a scatter szimbólumhoz), esetleg saját speciális szimbóluma is lehet. Lényegében egy különálló bónusz játékról van szó, amelynél a speciális képernyőn ki kell választani néhány tárgyat, amelyek különböző bónuszokat rejtenek. A játékosok körében ez egy nagyon közkedvelt segítség, mivel gyakorlatilag nem lehet benne veszíteni. Csupán meg kell szerezni a dolgokat. Néha következő szintekkel is össze vannak kapcsolva. Ilyen esetben a tárgyak valamelyike rejti az átjárót a következő minijátékba. Valamikor az egyik leggyakrabban használt bónusznak számított, de az újabb játékokban már egyre inkább a háttérbe szorul.

Próbáljon ki egy kedvenc játékot ingyen
A Night in Paris Nyerőgép Betsoft Játszik
Book of Ra Deluxe Nyerőgép Novomatic Játszik
Book of Secrets Nyerőgép SYNOT Games Játszik